Close

februarie 12, 2018

Ivy House – Design și pasiune pentru frumos

Mobila unicat

CuNoiAcasa la Ioana Ursu, într-o oază de liniște și relaxare chiar în centrul Capitalei

Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulți dintre voi vă găsiți inspirația în casele pe care noi le vizităm și vi le prezentăm aici, pe blogul nostru. De curând, Ioana, o cititoare fidelă a blogului Wizmo, a descoperit articolul nostru despre căminul Danei Rogoz și, găsind în casa vedetei un stil foarte asemănător cu cel ales pentru propria locuință, ne-a invitat la ea acasă pentru a ne arăta cum decorațiunile personalizate și atenția la detalii pot crea un spațiu cu adevărat special. Vă invităm, așadar, #cunoiacasa la Ioana Ursu.
Ioana, spune-ne, te rugăm, cum a pornit povestea casei tale. Ce v-ați propus să găsiți și ce v-a cucerit la acest spațiu.
Am căutat un loc care să fie unic și, cu răbdare, am găsit. În primul rand, îmi place la nebunie forma apartamentului, total diferită de tot ce am văzut până acum. În al doilea rând, mi-am dorit mult alb, pereți și piese de mobilă personalizate în care să mă regăsesc. În plus, pentru a amplifica senzația unui spațiu deschis, fără bariere, am renunțat la câteva uși (momentan).

Ce suprafață are apartamentul și unde este localizat?
Apartamentul are puțin peste 100 mp și este amplasat într-un bloc în centrul Bucureștiului, mai exact la Piața Unirii.

Cât timp a durat căutarea? Ați apelat la o agenție imobiliară?
Da, am lucrat cu o agenție pentru a putea avea acces la apartamentele care se potriveau cu ceea ce ne-am dorit eu și soțul meu. Căutarea a durat câteva luni, nu ne-am grăbit deloc, întrucât am vrut să găsesc acel apartament potrivit.

Ați ales apartamentul din motive economice/raționale sau a fost „love at first sight”?
Apartamentul a fost ”love at first sight”, atât pentru mine, cât și pentru soțul meu. Dar, bineînțeles că am avut și motive raționale pentru care l-am ales, cum ar fi poziționarea, dimensiunea și posibilitatea de a îl reamenaja de la zero, așa cum ne doream.

Cât timp a durat decorarea?
Am decorat în aproximativ 9 luni, însă aș putea spune că și în ziua de azi mai este loc pentru decorare.J În aceste luni, însă, am luat în calcul inclusiv decopertarea pereților și schimbatul instalațiilor.

Ce stil ați ales pentru amenajare și care au fost motivele?
Am ales stilul scandinav probabil din aceleași motive pentru care multe persoane îl aleg în ziua de azi. Cu cât orașul în care trăim este mai complex, mai agitat și încărcat, cu atât ne dorim ca atunci când venim acasă să ne relaxăm complet, să ne liniștim înconjurați de mult alb, culori calde și cât mai puține obiecte nefolositoare sau doar de decor. De asemenea, m-am orientat foarte mult către obiecte unicat – lămpi, scaune, masă, etc.

De unde ați achiziționat mobila și elementele de decor?
În mare parte, mobila a fost realizată la comandă, prin firma de construcții și amenajări cu care am colaborat, ADA Construct, însă am apelat și la magazine cunoscute precum Ikea – de unde am achiziționat bucătăria. Ne-am dorit cât mai multe obiecte personalizate, unice, care să ne reprezinte în casă și pe care să nu le regăsim în niciun alt loc.

A fost o perioadă lungă de research, ați luat magazinele la pas sau știați de dinainte ce vă doriți?
Știam care este direcția pe care ne doream să mergem cu amenajarea încă de la început, însa m-am și uitat foarte mult în reviste și pe internet. M-am inspirat din articole și fotografii, iar împreună cu firma de amenajări am ajuns la cea mai potrivită alegere. Nu am vrut să o mobilăm în totaliltate, deoarece am presupus că doar cu trecerea timpului vom descoperi cel mai bine ce ne lipsește exact. Fie că e vorba de încă un dulap, o masă, sau o pernă de decor.

Ce vă place cel mai mult la casa dvs.? Aveți un loc preferat? Dar un obiect?
Chiar am un obiect preferat, este vorba de măsuța de cafea din living, care este realizată dintr-o ramă de fereastră. În ea am introdus tot nisipul și toate scoicile pe care le-am adunat de-a lungul anilor din vacanțe. Sunt foarte fericită că am reușit să combin un suvenir cu ceva foarte util. De fiecare dată când stăm în living ne amintim de minunatele călătorii la mare.

Însă fiecare cameră are ceva aparte. Spre exemplu, dining room-ul are o masă lungă unde putem să luăm masa alături de familie și prieteni. Holul are 3 lămpi, fiecare alt model, dormitorul are o lampă pălărie și un scaun pictat manual în loc de noptiera clasică.

Ce le recomandați celor care își caută o locuință?
Cred că este important ca o persoană în căutarea locuinței perfecte să facă o listă în scris cu cele de mai jos și să țină cont de ea:

  • Lucrurile cele mai importante care nu se pot schimba (ex: preț fix, zonă, suprafața utilă)
  • Lucruri importante pe care și le doresc la locuință, dar se mod modifica/adapta în timp (cum ar fi numărul de camere, de exemplu, sau să fie posibilitatea de a fi deja mobilat)
  • Alte detalii care pot face diferența între 2 locuințe care le îndeplinesc pe cele de mai sus
  • Iar pe lângă cele menționate până acum este esențial să ai rabdare și să te sfătuiești cu profesioniști mereu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *